Allt handlar om förtroende

I dag kom det fram. Att Shirley Clamp, Viktväktarnas ansikte i den film som just nu rullar, inte alls gått ner i vikt med hjälp av Viktväktarna. Så när hon i slutet på filmen förmedlar Viktväktarnas payoff ”För att det fungerar” så försvinner trovärdighet rakt ner i avloppet.

I dag är transparens ett av de viktigaste egenskaperna i företagens externa kommunikation. Det av den enkla anledningen att det inte går att mörka något. Allt vi gör lämnar avtryck och kan när som helst hittas och användas. Vi kan inte dölja saker som vi inte vill ska synas, vi kan inte hitta på saker för att vi vill att det ska vara så. Det kommer upp till ytan. Snabbare och ibland hårdare än du anar.

Vi måste förtjäna vårt förtroende. Och vi förtjänar det genom att vid upprepade tillfällen visa vad vi egentligen går för genom att med ärlighet och transparens öppet redovisa våra avsikter. Det vi sakta bygger upp är det som bestämmer om vi kommer att vara framgångsrika eller inte och kan på bara ett ögonblick fullständigt raseras. Så tänk efter innan du hittar på något som skulle kunna vara sant – är det värt det? Ett missbrukat förtroende är så mycket svårare att bygga upp igen.

Och vem är den största förloraren i det här spektaklet? Viktväktarna eller Shirley?

Detta är ett inlägg i #Blogg100

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s