Abstinensen när webhotellet inte funkar

iStock_000021402993Medium

I dag hade Loopia stora problem. Efter att en strömkabel grävts av vid halvtolvtiden i centrala Västerås låg i princip samtliga Loopias tjänster nere. Inte förrän vid halvsju nu på kvällen var allt uppe igen. En av mina sajter (www.kajrup.se) blev inte tillgänglig igen förrän en bit efter 17-tiden. Med ett 10-tal sajter som snurrar på Loopia blev det en nervös väntan. Och jag var inte ensam. Enligt Nikke Lindqvist var det i princip en tredjedel av de svenska sajterna som drabbades. I till råga på allt så hade även Google problem idag med tjänster som också låg nere. Bland annat Gmail och Drive.

Så nu börjar mitt stora projekt med att leta lämpligt webbhotell. Är besviken på samtliga jag använt hitintills och vill ha en leverantör jag kan lita på med så lite problem som det bara möjligt, helst inga alls. Har en del tänkbara alternativ som jag ska utvärdera. Frågan är lite också, vad är jag beredd att betala? Jag kör ju nästan uteslutande WordPress sajter så jag har ju bland annat WP Engine som ett alternativ. Frågan är om det är värt den kostnaden?

Vad använder ni? Och vad kan ni rekommendera?

Detta är ett inlägg i #Blogg100

Annonser

3 reaktioner på ”Abstinensen när webhotellet inte funkar

  1. Använder Loopia, Binero och One samtidigt. Har haft problem med samtliga. Minst med One, men det är ett budgethotell med minst möjligheter. Binero är fortfarande huvudhotellet, eftersom de helt enkelt är smidigast om man väger ihop alla delar, trots deras problem nyligen.

  2. Ping: Blogg100 utmaningen är över – Liffemans fria tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s